marți, 13 mai 2014

Sint timid/timida - dar ma tratez :) - Cum imi caut prieten/prietena ? / Vreau prieten/prietena - Caut prietena pe internet sau agat pe cineva in oras ?

Modalitati de cautare in mare sint 2:

1. Internet
2. Agatare - fie esti agatat/a, fie agati pe cineva. Uneori esti observat/a de cineva, respectiva persoana e atrasa de tine dintr-un motiv oarecare (aspect, comportament, esti tipul de om pe care il prefera, cel putin in aparenta etc.)

Cind vine vorba de agatat

Firea mostenita genetic a omului, mediul in care a fost educat, mediul in care traieste, conditia sa sociala (bunastarea sa sau lipsa acesteia) imprima anumite caracteristici in comportamentul persoanei si modul acesteia de a gindi. Astfel, un om poate fi mai analitic sau mai putin analitic, mai repezit sau mai calm, mai indraznet sau mai timid.

Cei indrazneti nu au o mare problema in a interactiona cu oameni pe care nu-i cunosc.

Ceilalti insa, au o problema foarte mare. Timiditatea, ginditul prea mult, dorinta de a nu gresi, ii fac sa fie lenti si ineficienti in interactiunile sociale. Pentru acest tip de oameni, agatatul pe internet, pare a fi, in mod clar, cea mai convenabila abordare. Cind agati pe internet, timiditatea nu are o influenta semnificativa asupra comportamentului.

Cautatul pe internet are citeva avantaje mari fata de intilnirile fata in fata. Ai timp sa analizezi mai bine persoana, sa o tragi mai mult de limba, sa afli mai multe despre ea. E posibil sa afli lucruri care nu-ti convin si atunci ii dai reject si nu te mai intilnesti cu ea. Faci economie de timp, nervi si bani si elimini dezamagirile. Asta ar fi teoria. Practica ne omoara insa.

Numarul de oameni analitici si timizi pe net e mult mai mic decit al celorlalti. Asta insemna ca ei sint puncte izolate in multime si se gasesc greu intre ei sau gasesc greu oameni care sa fie compatibili cu ei (chiar daca sint mai putin timizi). Asta insemna ca, desi teoretic metoda de cautare pe internet e mai potrivita pentru timizi, sansele ca sa duca la rezultate notabile sint discutabile. Evident poti sa ai noroc, dar majoritatea nu au.


Metoda cautatului pe internet are insa un dezavantaj urias, care de obicei, poate sa treaca neobservat ani de zile. Este vorba de faptul ca, cei care isi cauta jumatatea pe internet, din motive de educatie, in foarte multe cazuri, au deja construita in minte, imaginea partenerului ideal sau niste pretentii, uneori absurde legate de frumusete, inatime, stare financiara, maniere, cit de corect scrii etc. Toate lucrurile astea sint relative. Multi cred de exemplu, ca cei care nu scriu corect in romaneste sint agramati, vai de capul lor, de joasa speta. Este o mare prostie. E posibil ca o fata sau un baiat sa fi crescut intr-un mediu in care toti vorbeau gresit si in care scoala si profesorii nu fac performanta, in care toti colegii vorbesc gresit, in care nu te corecteaza nimeni. Cit de corect vorbesti poate da un indiciu destul de clar asupra nivelului mediului din care provii, dar nu poate in nici un caz sa spuna ceva prea relevant despre caracterul omului. E adevarat ca foarte adesea educatia poate lasa o amprenta puternica asupra scarii de valori a unei persoane, dar exista cazuri si nu putine, in care, unii oameni au un caracter mult mai bun / sau mai rau decit mediul din care provin. Exista tinerii care provin din familii educate si care sint pramatii chiar daca stiu sa scrie corect si exista tineri care provin din familii cu un nivel de educatie slab, foarte slab sau chiar agresiv si care incearca tocmai sa fuga de acel mediu, pentru ca nu se potriveste cu caracterul lor, mult mai bun.

Revenind. Cei care au deja un tipar clar pentru tipul de om pe care il cauta, isi fac vise atunci cind vorbesc cu cineva pe internet. E vorba atit de cei care isi cauta prieten, cit si de cei care ar putea fi candidati sa devina (adica cei gasiti). Functie de tipul de om care este cel care cauta, el poate sa se potriveasca foarte bine cu anumite tipare ale celui pe care l-a gasit sau nu, chiar si daca au apucat sa se vada pe webcam si cred ca sint compatibili. Pe webcam nu se vad anumite detalii fie de aspect, fie de comportament care la o intilnire fata in fata sint evidente.

Deci, cel care cauta, trebuie sa fie foarte constient de treaba asta si sa incerce sa-si dea seama cit mai bine, daca se inscrie intr-un tipar sau nu. De obicei oamenii timizi au o personalitate mai complexa (ceilalti sint mai superficiali) si riscul ca cel care cauta sa nu se incadreze in tiparul visat de cel gasit, e maxim. Astfel, in foarte multe cazuri prima intilnire risca sa fie un mic soc pentru cel gasit, care isi da seama abia in acel moment, ca persoana cu care vorbeste de cine stie cit timp si cu care aparent se intelege foarte bine, nu ii place, din N motive. Nu e genul lui, n-are farmec, n-are atita aplomb cum are pe net, nu-i place cum se imbraca, etc.

Cei care cauta partener pe internet, trebuie sa fie constienti de lucrul asta.

Nu zic, ca pe internet nu se pot gasi prieteni foarte buni sau chiar parteneri de viata, dar am expus foarte vizibil acest risc pentru ca de obicei el este ignorat, lucru care te poate face sa pierzi ani de zile, cu incercari care nu au sanse de reale reusita, fara sa-ti dai seama ce nu merge, ce faci gresit.

Desigur, cei timizi au problema ca fiind timizi prefera internetul pentru cautare si isi asuma acest risc, de regula, fara sa stie ca si-l asuma. Dupa cei ai citit aceste rinduri, daca esti unul dintre aceia care isi cauta iubita/iubita pe internet, ai nimerit unde trebuie, pentru ca acum stii de existenta acestui risc si poti hotari in cunostinta de cauza daca sa ti-l asumi, mai asumi sau nu.

Solutia la aceasta problema a oamenilor timizi este una paradoxala. Agatatul in oras, in mijloace de trasport (autobuz, metrou, tramvai, tren etc) ! E paradoxala pentru ca e evident faptul ca agatatul nu este citusi de putin punctul forte al omului timid. Avantajul agatatului insa, este insa evident. In momentul in care agati, observi imediat daca esti respins sau daca persoana apreciaza look-ul tau si firea ta, fie ele si fisticite. N-ai ce sa patesti. Daca cel agatat iti da cu flit, n-ai pierdut nimic. Nu era pentru tine. Daca te place insa, tocmai ai trecut de hop-ul cel ingrozitor al socului provocat de prima intilnire celuilalt. Prima intilnire tocmai se produce si cel mai probabil, a doua nu va mai reprezenta un soc.

E adevarat ca cei timizi, fiind mai analitici, se hotarasc mai greu daca cineva le place sau nu. Exista insa un secret care poate deveni eficeint in timp.

Secretul este ca, dupa cei ai vazut in oras, in mai multe rinduri o fata/femeie sau un baiat/barbat care iti place foarte mult, frustrarea si enervarea pe care le vei simti, vor fi fara margini. Din cauza ocaziei ratate prosteste o sa fii cum nu se poate mai furios pe tine. Daca se repeta situatia de citeva ori, va fi foarte greu de suportat si probabil vei ajunge sa cauti pe net solutii la problema :)....si e posibil sa ajungi pe acest blog.

Rezultatul este faptul ca, aflind care iti e problema, eventual de pe blogul meu, ai teoretic mai multe sanse sa o rezolvi, adica sa-ti arunci treptat timiditatea la gunoi. Mai rau te incurca. Nevoia il invata pe om. Timidul trebuie sa invete si sa se obisnuiasca sa fie curajos si sa actioneze eficient si in timp util. In timp vei reusi sa-ti invingi timiditatea si sa fii eficient.

Ceea ce poate face un om timid pentru a capata mai mult aplomb si mai multa incredere in sine, este in primul rind gindirea pozitiva si sportul.
Sportul activeaza o multime de mecanisme, care modifica treptat organismul din punct de vedere chimic/hormonal, lucru care ajuta la cresterea masei musculare, urmarea fiind o atitudine fizica ferma, care la rindul ei mareste increderea in propria persoana. Altfel spus, te simti in forma din punct de vedere fizic si de obicei asta insemna in forma si din punct de vedere psihic. Devii mai rapid si eficient. vind mai multa forta fizica, rezolvi unele lucruri mai rapid si mai bine etc.

Da stiu, pentru cineva care nu are sportul in singe, sa faca sport nu e tocmai placerea vietii.
Are si alte lucruri mai bune de facut. Tocmai aici e clenciul. Odata ce faci sport mai multa vreme, vei intelege mai bine importanta lui pentru tine si ar trebui sa inceapa sa-ti placa. Daca nu ai vointa destula ca sa faci sport, alege un sport usor. Alearga de ici pina colea din cind in cind de exemplu, mai fa o munca fizica undeva la aer curat (la tara sa zicem). Atentie ! Munca fizica ofera mult mai multe satisfactii decit dusul la sala sau alergatul/pedalatul zilnic pe cine stie ce masinarie, ca un robot. In plus parcurile, pt fi bune(sau nu) pentru agatat.

Atentie ! Multi oameni foarte sportivi, care merg regulat in parcuri, au o gindire simplista si chiar daca arata bine, un om analitic eventual timid, se va intelege greu cu ei. Omul analitic e in primul rind analitic si doar apoi sportiv. Omul sportiv, este, logic, intii sportiv si daca mai ramine ceva si pentru partea cu analiticul...

*****************************
Vezi si citeva ponturi despre agatat:
http://caut-fata-tren-ploiesti-bucuresti.blogspot.ro/2014/05/cum-sa-agati-o-fatabaiatfemeiebarbat-in.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu