luni, 12 mai 2014

Cum sa agati o fata/baiat/femeie/barbat - in oras/metrou/transport/autobuz/troleibuz/parc ... daca esti timid/timida



Spre deosebire de cei spontani, cei timizi nu sint asa spontani sau deloc spontani. Consecinta este ca trebuie sa se pregateasca psihologic inainte, daca vor sa le iasa bine, lucru pe care cei spontani nu trebuie sa-l faca.

Articolul a fost creat mai mult pentru agatat fete/femei dar e valabil si pentru barbati. N-am mai scris peste tot el/ea. Daca e doar "ea" se subintelege ca poate fi si un el.


Ordinea desfasurarii lucrurilor e asa:

1. Trebuie sa fii intotdeauna pregatit psihologic si chiar si practic (sa ai pix si o bucata de hirtie sau carte de vizita cu un id de mess etc sau un telefon pe care sa poti nota) ca sa agati. Sa nu te pierzi cu firea sau sa ramii tablou uitindu-te la fata. Adica trebuie sa stii ca daca ai ramas tablou uitindu-te la ea, trebuie sa iesi rapid din starea aia si sa actionezi dupa un algoritm clar si sigur, stabilit anterior.

2. Pasul 2 este sa ramii "lipit" de ea. Daca coboara, cobori dupa ea. Unde se duce, te duci dupa ea. Daca nu coboara, mergi cu ea. Practic, amini ce faceai in momentul in care erai in tranzit in mijlocul de transport si dai prioritate absouluta fetei.

Asta pina cind te hotarasti daca o agati sau nu.

3. Trebuie sa-ti amintesti NEAPARAT, ca daca nu o agati, sint sanse minime s-o mai intilnesti curind. Desigur se poate intimpla si asta, dar cazurile sint rare. Mai degraba intilnesti pe cineva de N ori pe strada, fara sa-ti fi propus acest lucru. De indata ce iti doresti lucrul asta, el nu se mai intimpla. Desigur nu e obligatoriu, dar e valabil in cele mai multe cazuri.

Odata stabiliti acesti pasi si executati corect, trebuie sa analizezi repede ce fel de persoana e si ce mod de a o agata ar putea avea succes la acea persoana.

Unele femei sint cu principii si au idei preconcepute si pun repede etichete, de obicei nu grozave. In cazul de fata operatiunea de agatat, mai ales de catre cei neexperimentati, poate sa aiba o doza de fisticeala sau ridicol si daca esti etichetat prea repede si negativ, nu iese bine. Exista o categorie de femei sau fete care nu sint asa repezite din fire (nu se reped sa traga concluzii) si care pot sa devina atente si flatate mai mult la faptul ca au reusit sa atraga atentia decit sa puna accent pe a-ti pune repede o eticheta.

4. Trebuie sa fii calm si relaxat. Nu ti se poate intimpla nimic nasol (teoretic). Daca se supara, te retragi si gata.

5. Adopta un look relaxat si o vreme (dar nu prea mult) ca preambul, las-o sa vada ca esti interesat de ea. Eventual zimbeste-i si vezi ce reactii are. Daca reactioneaza pozitiv ai un motiv in plus sa te apropii de ea.

6. Ceea ce ii spui, trebuie sau nu trebuie sa fie prea spectaculos, functie de timpul de persoana. Unele fete/femei sint obisnuite sa fie agatate daca arata foarte bine si sint obisnuite sa dea replici si sa caute tipi foarte spirituali (uneori dubiosii sint spirituali). Se stie ca multe femei prefera dubiosii. Alte fete/femei nu sint obisnuite sa fie agatate si pot sa se fisticeasca si ele. Evident poate sa aiba un prieten. Nu e treaba ta. Tu iti faci meseria ta. Trebuie sa o agati. Treaba ta nu e sa faci atunci filozofia vietii pe drum, ci sa pleci cu ceva de la ea sau macar sa plece ea cu ceva de la tine (numar de telefon, id de messenger etc). Deci, nu gindi prea mult. Trebuie sa o agati preferabil cind sta pe loc, adica nu cind e in miscare si deci mai putin dispusa sa te asculte. E preferabil sa o agati inainte ca sa ea sa inceapa sa iasa din mijlocul de transport de exemplu si tu sa trebuiasca sa alergi dupa ea, sa ai grija sa nu te/va calce o masina si sa o agati in acelasi timp.

7. Replicile uneori pot fi considerate penibile, dar asta variaza de la o femeie la alta, functie de educatia ei. Nu exista o regula clara in sensul asta.

Fetelor mai simple nu le plac replicile foarte/prea smechere sau spirituale care sint un pic ridicole uneori, fiind clar ca au fost invatate in prealabil. Poti lasa impresia de agatator de meserie. In cazul lor poate sa fie mai sigur sa pui o intrebare simpla si normala...Functie de tipul de femeie poti sa alegi si tipul de intrebare care sa fie mai directa sau mai putin directa, mai spirituala sau mai putin spirituala.

Abordarea trebuie sau nu trebuie sa fie extrem de iute. Trebuie sa-i lasi timp sa te analizeze un pic sau nu. Depinde de strategie. Poti sa o iei prin invaluire si sa-i iei numarul, adica sa o determini sa ti-l dea inainte sa apuce sa gindeasca daca e bine sau nu.

8. Femeilor le plac barbatii stapini pe ei si stapini pe situatii. E adevarat ca pentru cei mai timizi si neexperimentati e un pic mai greu sa fie stapini pe ei. Asta poate sa incurce. O fata mai sensibila poate  aprecia/intelege insa fisticeala. Una mai brutala care pune etichete repede, o sa zica "uite un tantalau, asta mai lipsea".

Un aspect important si foarte chinuitor poate fi "soliditatea" look-ului celui care agata. Chestiunea e mai putin importanta daca femeia agata. Un barbat bine facut, pare mai increzator si stapin pe situatie (si de obicei chiar e cazul si are mai multa incredere in el) decit unul cu o constitutie nu asa solida. Barbatii care lasa impresia de oameni forte, eventual si seriosi si cu picioarele pe pamint pot impresiona pozitiv o femeie, doar determinind-o sa se uite la ei. Cerutul si obtinerea unui contact sau intilniri, pentru acestia din urma, poate deveni o chestiune naturala, care decurge de la sine fara probleme. Mai problematic e pentru adolescenti, mai ales pentru cei timizi, al caror look, adesea poate trada timiditatea lor, adica faptul ca nu sint chiar oamenii de baza pe care o femeie si i-ar dori. Fetele mai visatoare insa, pot chiar aprecia un baiat/barbat mai sensibil, chiar daca se fisticeste sau nu are nimic de macho in el.

Replici:

9. Ai putea sa-mi dai numarul tau de telefon....pauza...astepti...sau un id de yahoo...? Poti alege sa te prezinti inainte sau nu, dar uneori prezentarea in sine poate fi ridicola...

- Pot sa te intreb ceva ?... e o alta introducere posibila...

- As vrea sa te agat. Imi dai voie ? - Atentie insa...pentru fetele mai sensibile termenul de "agatat" nu e chiar idealul de ramantism...Uneori poate fi o idee mai buna sa-l eviti. O femeie frumoasa obisnuita sa fie agatata, il suporta insa fara probleme.

- Buna, crezi ca am putea sa ne mai vedem ? sau As vrea sa te revad...imi dai un numar de telefon...?

Poti sa incepi si cu "sarut mina". Atentie insa, pentru ca poate parea prea oficial. Nu e bine sa pui disntanta prea mare intre tine si persoana pe care o agati. Unele femei pot aprecia doar polititea, altele insa pot simti ca pui o distanta intre tine si ele. Depinde de situatie. In zilele noastre nu prea se mai foloseste si o femeie tinara poate fi socata de "sarutatul minii". Inainte de 1995 se folosea pe post de salut pt femei si era o chestiune obisnuita. Poate tine la femeile de peste 30 de ani care au fost adolescente sau fete tinere intre 1985 si 1995.

10. Mai e important si aspectul. Oricum ai fi imbracat e bine sa fii imbracat curat si daca crezi ca e bine si destul de ordonat. Daca e ceva dezordonat, e bine sa fie clar ca a fost pus sa fie asa si nu lasat la voia intimplarii (sa atirne de exemplu). Femeile apreciaza foarte mult lucrul asta. 
Daca sa zicem esti un tip mai prafuit si/sau ocupat (iti place sportul, n-ai atita timp sa te aranjezi etc), alege-ti haine pe care praful se vede mai greu. Adica designul hainei sa nu fie alterat vizibil de detalii care nu sint de acolo :) Mai inchise, mai gri...

10. Invata sa te simti intotdeauna bine in hainele in care esti, oricum ar fi ele. De exemplu, daca tocmai ai zugravit si ai iesit totusi in salopeta pe strada, fii mindru ca esti zugrav si nu baga capul in pamint. Odata ce ai vazut fata, nu mai e nimic de facut in ce priveste hainele. Eventual te scuzi si ii dai inainte cu avansurile.

Domne' zugravesti, ce e asa mare scofala...O fata serioasa va aprecia un barbat muncitor, chiar daca e vopsit si proaspat iesit din cimpul muncii :). Desigur una din acelea foarte pretentioase si aranjate o sa-ti dea cu flit, dar nu cred ca e cazul sa-ti faci griji. Nu cred ca era pentru tine, sau daca era, a fost greseala ta ca ai abordat femeia care nu trebuia (pretentioasa) cu haina cu care nu trebuia.

11. Un alt lucru care le place femeilor foarte mult este sa te uiti la ele, dar atentie !!! depinde unde, functie de femeie. Cele timide nu-si expun in general sinii sau alte parti ale corpului foarte tare. Te poti uita la mina ei, la genunchiul ei etc. Sint locuri care nu le fac sa se rusineze dar le indica faptul ca apreciezi formele lor. Arata eventual si fascinatia ta pentru ele.

Sper ca ti-au placut sfaturile si iti vor fi folositoare.
12. Nu uita NICIODATA ! - Un aspect foarte important atunci cind agati o femeie, tine de modul in care arati. Astfel, chiar daca uneori, ca urmare a unor munci, iesi mai prafuit/murdar, pentru perioade scurte de timp in lume, e FOARTE IMPORTANT, sa fii imbracat cit mai corect si curat, cu exceptia situatiei cu salopeta (mentionata anterior) situatie in care e absolut evident ca esti tocmai iesit de la o munca murdara. E clar ca esti murdar pt ca muncesti. Altfel, femeia poate considera ca esti neingrijit si ca nu dai importanta modului in care arati. Multor barbati nu prea le pasa foarte mult de modul in care arata, dar femeilor le pasa si-ti dau papucii instant daca nu indeplinesti standardele lor.

13. Chiar daca iesi si numai pina la coltul strazii, fii atent cum arati, daca nu esti in salopeta/haine evident de lucru pentru ca o fata/femeie care sa-ti placa enorm poate aparea ORIUNDE, ORICIND SI DIN SENIN ! Niciodata sa nu te gindesti ca "lasa ca nu apare tocmai acum". Exact cind nu te astepti, atunci apare, deci e bine sa fii pregatit in orice moment.

14. Foarte important pentru agatat un posibl partener:
Chiar daca ai deja un partener sau esti indragostit si nu vrei sa strici relatia pe care o ai, tot trebuie sa fii pe faza si sa agati cind e cazul.
Motivul ? Simplu. Relatiile mai esueaza si niciodata nu strica sa ai o rezerva. Fiind indragostit(a) sa zicem ca nu te intereseaza alte persoane, dar te poti trezi in situatia in care marea ta iubire pina la urma nu te vrea si gata. In situatia asta, care e extrem de frustranta pentru un indragostit, mai ales pentru unul care din fire e un am mai activ, poate sa apara marele regret ca n-a agatat cind trebuia, pe cine trebuia, ceea ce, UNEORI ESTE MULT MAI FRUSTRANT DECIT FAPTUL CA TE-A ABANDONAT MAREA TA DRAGOSTE ! Ai avut totul in mina, adica situatia sub control, si l-ai lasat din prostie sa-ti scape printre degete.
De retinut e faptul ca operatiunea de 5 minute de a agata pe cineva, poate sa dea un cu totul alt curs vietii tale, pina la sfirsitul vietii tale. Daca in alea 5 minute ai facut ce trebuia, poti ajunge sa cunosti pe cineva care sa-ti placa foarte mult si care sa-ti schimbe viata cu totul la propriu. Alt job, alta tara etc. Daca agati in timp util si consideri finalmente ca nu e cazul sa te complici cu o alta persoana, asta dupa ce ai reusit sa mentii legatura cu ea in urma agatarii, esti stapin(a) pe situatie. Daca nu, poti sa stii ca poate tocmai ti-ai ratat o soarta mai buna care ti-ar fi placut foarte mult.

2 comentarii:

  1. Te rog mult imi mai poti da exemple de replici :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru postarea pe care ai facut-o, adica pentru ideea de a sparge gheata in ce priveste comunicarea.

    Cred ca exista site-uri specializate pentru asa ceva. N-am studiat problema pentru ca nu sint fan de replici standard. Unii isi pot insusi replici standard si pot sa le prezinte fain ca sa zic asa, ca venind de la ei, altora nu le iese insa bine si cad in penibil, lucru care e unul dintre cele mai nasoale lucruri posibile atunci cind vrei sa agati pe cineva.

    E greu sa dai replici de agatat, asa, aiurea, fara sa fii intr-o anumita situatie, fara sa stii situatia. Replicile au legatura cu situatia, cu persoana careia i se adreseaza replica etc. O replica, care poate sa fie super-ok pentru un anumit tip de persoana, poate sa p[ara ridicola sau stupida alteia, care are o alta educatie, stare financiara, cultura etc.

    Trebuie sa tii cont si de lucrul asta. Altfel risti sa fii ridicol.

    Trebuie sa incerci sa iti pastrezi calmul, sa nu scapi situatia de sub control si sa-ti antrenezi un pic tupeul (in sensul bun nu in cel agresiv) si dezinvoltura. Sa fii natural, cu riscurile de rigoare. Daca te ia cineva in ris, nu trebuie sa-ti fie rusine. Trebuie sa nu aiba nici un efect asupra increderii pe care o ai in tine, dar trebuie totusi sa eviti sa fii ridicol.

    Ideea e ca poti "fi" ridicol din 2 motive: pentru ca ceea ce faci e ridicol/penibil sau pentru ca ceea ce faci pare ridicol pentru unii cu un nivel scazut de educatie.

    Atit timp cit tu stii ca in principiu nu exista motive sa fii ridicol/penibil, pentru ca ai facut deja ce depindea de tine in sensul asta, chiar daca cineva face haz pe seama ta, nu e grav, poate fi ignorat sau poti face haz la rindul tau de hazul pe care il face el. E drept ca necesita un pic de antrenament.

    RăspundețiȘtergere