duminică, 18 mai 2014

Parteneri, virste si pretentii / La ce virste isi aleg femeile si barbatii partenerii si dupa ce criterii ?


Ce virsta trebuie sa aiba partenerul ideal ? Sa fie mai mare, mai mic, de virsta apropiata ?


Femeile tinere adesea un in cap fel de fel de idei bizare deprinse probabil de la mediu si de la familie. De gindit nu gindesc foarte mult si consecinta este ca aceste idei preconcepute primeaza in modul lor de a analiza un barbat, lucru eveident idiot si contraproductiv. Cu asemenea conceptii, de regula isi aleg barbatii aiurea si ajunga sa se prajeasca de citeva ori, pina se lamuresc, ca nu tot ce zboara se maninca.

Barbatii tineri din vremurile recente, in schimb, nu vad decit forme si gindescu cu cu capul ci cu alte organe.

Personalitatea multor femei tinere, mai ales din mediul urban, este o combinatie de:


  • Pretentii de aspect/look propriu si al partenerului
  • Fie vise irealizabile (dragostea eterna etc) fie materialism excesiv. Nu se multumesc daca barbatul nu e "perfect" in opinia lor. Adica sint pline de mofturi. Exista evident si exceptii. Pretentiile sint atit de mari incit, acelea care nu sint materialiste de meserie sau excesiv de practice, daca lipseste cumva vreuna din "calitatile" pe care le vor ele la un barbat, nu mai vad pur si simplu, nici o alta calitate la acel barbat, chiar daca acesta mai are si calitati, nedindu-si seama ca standardele lor sint prea sucite si prea complicate ca sa poata fi indeplinite. Practic se auto pacalesc. Se uita doar la aparente si se pacalesc cu ele. Evident ca barbatii aratosi si cu bani, isi gasesc alta dupa ce se plictisesc, ca mai vor si ei diversitate. Frumusetea nu e in nici un caz un atu la o femeie, pentru ca exista totusi multe femei frumoase, deci barbatii au din ce alege.
  • Exista si cazul femeilor tinere cu bani, care fie provin din familii cu bani, fie au reusit ceva pina la virsta respectiva, fie cucerind barbati, fie in meseria lor. Ambele categorii sint de obicei foarte pline de pretentii. Cele care au realizat ceva in viata in doar citiva ani, capata o scara de valori destul de deformata si se vad adesea invingatoare in gloata de prosti (au tendinta sa se supraaprecieze). Adica trateaza lucrurile cam de sus. Unele stiu sa fie si smechere si diplomate si nu lasa sa se observe ce cred ele despre barbat. Multe cred "am gasit un prost, dar lasa ca e bun pentru moment". Intr-o zi ii dau papucii. "Prostul" poate sa fie un barbat onest, nu asa versat ca ele si nici priceput la diplomatie sociala (relatii interumane), care nu stie peste ce drac de femeie a dat si pentru ca nu e suficient de priceput si pentru ca femeia disimuleaza foarte bine.
  • Unele femei tinere, sa zicem de 20-25 de ani, resping mecanic barbatii de 30-35 de ani, sub cuvint ca sint "bosorogi". Asta e o mare prostie, pentru ca un barbat la virsta asta e indiscutabil mult mai copt la minte decit un tinerel de virsta lor. E adevarat ca la virsta asta un barbat poate avea si un copil sau poate fi mult mai versat in a le pacali. Deasemenea un barbat la o asemenea virsta poate umbla si dupa aventuri. Depinde acum si cit de isteata e femeia (eventaul mai tinara). Una isteata ar putea avea mai multe sanse sa gaseasca un partener de calitate, mai in virsta decit ea, daca are suficienta intelepciune sa nu-i dea papucii din prima pentru ca e "prea batrin".

Dupa ce s-au prajit in citeva rinduri cu "barbatii visurilor lor", adica, cam in jur de 30 de ani, multe femei incep sa se lamureasca mai bine cum sta treaba si devin mai asezate si rabdatoare (relativ la nerabdarea extrema a tineretii) si mai poti sa te intelegi cu ele. Ba chiar devin si mai disponibile. Fiind tinere si fresh ele nu-si pun problema ca nu vor putea sa-si gaseasca un barbat. Dupa ce se prajesc cu netrebnicii, cele mai rasarite, incep sa realizeze, ca nu e asa de simplu sa gasesti un barbat de calitate si devin mai atente, mai calme, mai usor sau greu de abordat, functie de tipul de experiente avute, de ceea ce isi doresc si de tipul barbatului dorit. Oricum la modul general vorbind nu se mai grabesc sa respinga stiind ca odata ce inainteaza in virsta, le va fi tot mai greu sa-si gaseasca barbatul potrivit. Creste disponobilitatea lor de a mai lasa de la ele, de a intelege mai bine unele "defecte" ale barbatului onest dar imperfect (chestii "grave" - de exemplu uituc cu datele importante din viata cuplului). In plus, de la o virsta femeile pot sa prefere barbatii mai tineri, dar asta se intimpla la femei in jur de 40 de ani. Un barbat in jur de 30-40 de ani are avantajul ca poate alege femei si mai tinere si mai in vista decit el, adica are o plaja mai mare de optiuni la dispozitie. Femeile de peste 30 de ani isi schimba adesea si tipul de barbat dorit. In loc de unul pentru distractii, ele tind mai mult sa prefere unul pentru familie, dindu-si seama ca pe un clubber, nu pot pune mare baza, cind vine vorba de finantele casei, copil etc.

Sfat pentru barbatii de treaba/nice guys


Nu zice nimeni sa nu va uitati la femeile tinere, dar priviti-le cu circumspectie maxima si nu alergati dupa femei frumoase. In general, acelea sint bune pentru clatit ochiul si atit. Bibelou. Cel mai adesea nu veti gasi femeia visurilor prin cluburi. Acolo se gasesc femei pentru distractie si mai rar femei pentru relatii de lunga durata. Multe (nu toate) femei mai cuminti, mai analitice si mai atente la calitatea oamenilor din jur, nu frecventeaza cluburile pentru ca nu le prea atrage genul de barbati pe care ii gasesc acolo.

Multi barbati tineri (20-30 de ani) sint cam praf din punct de vedere, maniere, educatie etc.

Concluzia: incercati sa ginditi si nu sa aplicati "de-a gata", ideile preconceptute care circula in mediul in care traiti.

In ceea ce-i priveste pe barbati, lucrurile stau relativ similar, in sensul ca, de la 30 de ani in colo, acestia devin si ei mai echilibrati si mai atenti la calitatile femeii.

Cu ce ajuta toate astea femeile si barbatii tineri si mai cerebrali (mai analitici decit media) ?


Uitati-va in sus, la potentialii parteneri mai in virsta decit voi.

Pentru femei: Nu dati cu piciorul unui barbat ceva mai mare decit voi, doar pentru lucrul asta.

Pentru barbati: Nu dati cu piciorul unei femei mai mari cu citiva ani decit voi, daca ea e interesata sau poate accepta un barbat mai tinar.

Trucul de a nu spune ce virsta ai



Puteti sa nu spuneti din prima virsta pe care o aveti si apoi, dupa nu foarte multa vreme (ca sa nu riscati o paguba prea mare daca din cauza asta sinteti respinsi) spuneti-va virsta. E greu de spus daca si in ce masura candidatul poate sa va respinga daca l-ati mintit in prinvinta virstei. Unii mai analitici, ar putea intelege motivul, daca le aratati acest articol sau le explicati si ar putea sa nu mai comenteze. Altii probabil nu vor intelege si va vor scoate ochii ca i-ati mintit. Daca va abandoneaza, probabil ca nu e o mare pierdere, pentru ca aceasta lipsa de intelegere indica o rigiditate excesiva si care nu cedeaza in fata unor argumente rezonabile.

Smecheria cu nespusul virstei de la inceput are urmatorul avantaj: Se creeaza legatura mai solida intre posibilii parteneri, care se poate intari in sensul ca, dupa citeva zile sa zicem, le e mai clar ca se plac foarte mult. Odata ce se plac deja foarte mult, rolul virstei ca criteriu de respingere va scadea in favoarea altor argumente care vor cintari mai greu si care il vor pot avantaja pe cel mai tinar "da e drept ca e "prea mare" dar imi place foarte mult si trec cu vederea si ca e mai mare si a nu mi-a zis de la inceput".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu